Friday, December 30, 2011

wah... dah lama tak hupdate


saya buzy dgn final exam, harap maklum... tq

Friday, October 14, 2011

KeSePiaN_ KeRiNdUaN

"when someone appears in your dreams, 
its mean that the person miss you"
-(physiological fact)-

is it true wahai student psycology??
please answer it Miss Najwa Zin

Tak pasal2 kasi homework kt Najwa zin
hahaha

**********

Last night, mata sakit, pedih, merah & gatal2
scary sangat kot coz takut infection that caused by wearing of contact lens.
however, bila bangun je pagi tadi, mata dah ok
dh tak gatal2 , merah2 lagi

Alhamdulillah...

pasni dah kena throw away la lens tuh.
pada students optometry, siapa yg still cari2 patient contact len
I'm willing to be your patient right now..

tibe2 mention budak2 optometry pulak.
 apa hal ko kema!!

*******

back to my title of the entry
Kesepian - memang kesepian this week,roomate sorang balik rumah
sorang lagi oncall, sorang lagi outing. aku ??
stay in my room je coz no more pitis for berfoya-foya
wahai scholarship, cepat2 la bank-in dalam akaun saya,
senngket gile2 dah ni.....
hahahah

Kerinduan - rindu sama my babah
semalam dalam mimpi babah pun ada jugak.
babah bawa kitarang 1 family pegi jalan2. 
muka babah sangat happy and berseri2
owh no, alangkah baik ye if its a reality not a dream
kangan bangat sama kamu wahai babah.
anyway, even babah dah pegi jauh, anak2 babah still sayang babah.

aduss, air mata mula menitis.
don't cry...don't cry 
T__T
al-fatihah untuk arwah babah saya.
aminn
rindu jugak kt family Di rumah
bila la boleh jejak kaki balik rumah
raya haji la nampak gaya yer.
best yer kalu rumah dekat
hari2 bole balik umah.

******

nak pegi family outing.
jalan2 cuci mata 
hopefully dapat tahan godaan untuk beli stuffs yang tak patut dibeli
dalam fikiran ni macam2 benda dah fikir
siap atur budget lagi
hahahah.

bye2...see you again...





Monday, September 26, 2011

Kadang2 difikir semula apa yang aku buat ada benarnya
Tapi Entah kenapa aku rasa aku still bersalah
bila aku minta pendapat member2 lain
they said:
"good job" may be this way can help them to change.
Ada yang cakap,
" it's your blog, so you can write anything inside". 
suka hati ko la ko nak merapu ape dalam blog ko.

ok, Fine!!
Release la cikit.

Barang yang lepas jangan dikenang
itu je yang aku mampu ungkapkan untuk teros berintern
(T______T)

""From now stop crying my dear"
sentence from my BF and BFF

***********


now, open the new book
mulakan dengan sesi muhasabah diri

Hehe

Tadi ada terbaca kat FB sape entah nama budak ni
sorry, serious lupa sangat2
she wrote about petua Imam Syafei'

Petua Imam Syafi'e....

*Empat perkara menguatkan badan... 
1. makan daging 
2. memakai haruman 
3. kerap mandi 
4. berpakaian dari kapas
*Empat perkara melemahkan badan... 
1. banyak berkelamin (bersetubuh) 
2. selalu cemas 
3. banyak minum air ketika makan 
4. banyak makan bahan yang masam

*Empat perkara menajamkan mata...
1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih
 *Empat perkara merosakkan mata... 
1. memandang najis 
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan 
4. membelakangi kiblat...

*Empat perkara menajamkan fikiran...
1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh 
4. bergaul dengan para ulama

*CARA TIDUR... 
1. TIDUR PARA NABI Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit danbumi.
2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.
3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBAMengiring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.
4. TIDUR SYAITAN Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

  Tersentap teros aku bila baca article ni. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati.

Wallahua'lam.

Saturday, September 24, 2011

DeMi SaTu PeRsAhAbATan

Pabila terlalu mengikut kemarahan hati
tulis ape2 pun dah tak pikir hati dan perasaan orang lain yang akan membaca.
"Kerana mulut badan Binasa"

Maaf dipinta kepada sahabat2 yang tersinggung dengan my previous post.
 sebenarnya, post itu bkn untuk menyalahkan satu sama lain
ianya sebagai satu peringatan untuk memuaskan hati semua pihak.

Sorry...Minta maaf sangat2 
tiada berniat langsung  untuk memutuskan persahabatan dengan kalian semua. 

wallahua'lam....


 

Wednesday, July 27, 2011

ExcIted

tengah ciapkan resume untuk job application
well,well,well
i dah nk msk final year student dah
aigoo
time goes very fast
mcm baru je register msk main campus.

Anyway, heppy nk abis study memang la ada.
tapi 1 year (2 sems) yg perlu ditempuhi ni belum tahu lagi
susah ke, senang ke, manis ke, masam ke.

Takut pn ada, nervous pn ada jgk
hopefully, everything will be fine. 
Insyaallah.

Saturday, July 23, 2011

Urmmm

Tak suka...tak suka...tak suka
bila perasaan gini datang lagi
entah kenapa tonight secara tibe2 je 
feel uncomfortable, tak puas hati pn ada jgk,
geram and kadang2 rasa mcm nak balik rumah je terus
malas nk pikir.

pikir..pikir..
zikir banyak2 kema!
kalu buat mcm 2
ape pulak perasaan mbr awak tuh.
ok, perasaan mbr 
fine!

 aku bukan terguris atau terluka
but, tersinggung sikit je
time susah memang akan cari
time senang jangan harap la.

kamu ada rahsia, saya pn ada rahsia
kamu ada benda yg tak puas hati
i'm also have that.
Tapi,
  kamu tak kan share & story telling dgn saya bout your secret
because u dah ada someone yg boleh dishare right??
okey, I understand
:P

btw saya tak teringin sikit pun nak tahu rahsia kamu.

*******

another Issue is.....
tak perlu diceritakan
(hanya hati saya je yang tahu & sedang memberontak sekarang)
  this issue i pernah bersuara dekat my sister
&
my sister pun pernah mengalami yer
& pernah ada mbr mcm ni juga

Bukan issue besar pun, tapi entahlah
aku rasa benda ni agak besar
because aku bukan yer datang dari family yang kaya raya.
Nak dapat something kena berusaha bersungguh2
baru boleh dapat.

then, kamu senang2 je nak share
keluar hangout sini sana takkan tak boleh beli kot
geram...geram
sobs

Fikir la elok2 lepas ni

*******

thinking of partime job
yes, dah nak balik rumah
petronas dah menanti

purposes of doing partime this time are

1) Nak beli ..........
2) Nak beli pendrive yang hilang
(jurnal2 pun hilang jugak...hurm)
3) for my beloved mummy.

Insyaallah
semoga Allah mempermudahkan 
:)







Tuesday, July 19, 2011

KiM Hyung Jun

After like its drama
now, layan OST la pulak
memang best
lagu2 dalam Lie to me  ni memang boley buat orang nangis
kuar time2 conflict between Gong Ah Jeong & Hyun Gi Jun



really nice kan?

jom layan
LOL

Monday, July 18, 2011

PuTraJ aYa FloWer FeStiVaL

Wah..Wah..Wah..
Terpesona aku melihat the colourful flowers 
memang cantik
Inilah yg dikatakan ciptaan Allah
sangat2 cantik 

p/s : abg, i nak bunga rose cmni ye nnti

Tapi sayang
ktrg pegi da malam.
nikmat nk melihat flowers2 tu kurang cikit
even ada byk spotlights & lampu2 yg dipasang
still aku tak puas ati
Anyway
syukur jugak la
dapat pegi putrajaya
Never go there

first time jugak naik ERL yang sangt laju
yehaaa

waiting 4 the train.
2mins more
please press the button to enter tq.
 

******
In the train






alhamdullilah
dah sampai putrajaya
so, kena ambil bus Nadi Putra
murah giler tambang bus
rm0.50 je
jauh jugak perjalanan




aduh, sgt penat
lenguh kaki2
nak balik, nak balik

Q: akak, bus lalu kat area ni tak??
A: lalu, tapi baru je lepas kol9.30 tadi, so korang kena tunggu la kol10 plk
Q: aduh...aduh...lame yer
A: takpe tunggu la dulu. japgi ada bunga api.

waiting for the bus
berkelah di tepi longkang

tak sia2 jugak tunggu coz dapat tengok bunga api yg sgt cantik



Memang giler2 la jenjalan
putrajaya sangat best
mamat2 pn hensome2, cute2, macho2
susah benor nak tgk org laki yg serabai
high class !!
i like :)

hopefully i can get one
if not from putrajaya, from shah alam tu pn da kire ok la

sengal giler statement.
Lots of Love
LOL

Sunday, July 17, 2011

Hangout WiTh ThEm....

After Berkurun lama tak jupe
finally, 
kite bertemu kembali
berparty at times square

Memang happening giler even aku tak dapat join korang tengok wayang
But, orang lain dapat temankan aku pegi beli tiket untuk blk Kuantan.
Bukan tak nk join ye
alasan je kan
Inilah akibatnya kalu inform last minute
padan muka aku.
hahaha

Sampai je at Times Square
apa lagi, our first destination was
Taste Of Asia Food Court
semua da kebuluran

its mine Beefball spagetty


Mai puyer. Memang sedop
Dia makan sampai Jilat2 spoon.


with our coolblogs


nurulhida. wani . woon

Mai. Farah


********
Sesi membeli-belah untuk kenang2-an



sangat khusyuk

Woon ngan farah pn sama jugak
tapi diarg lagi dahsyat smp guna kaki




Enjoy sgt2 yesterday
jenjalan from morning till night
cramp muscle2
lastly surrender dah tak nak jalan
hahaha
lol
(lots of love)




Thursday, July 14, 2011

ACik BiLe Lagi

Petang tadi, time tgh memasak soalan jepumas kuar dari mulut angah

"sape la yang nk kawin ngan acik?"
  
aku as usual la
ye pn tidak, no pn tidak, entah pn tidak
focus and khusyuk memasak

dalam hati
"entah la"

 yang penting i nk habis study dulu
  nak keja
nak balas jasa mak& abah
  nak beli kereta yang arwah abah selalu sebut2
nak beli rumah 
last sekali baru nak kawin

i dont care umor berape i akan kawen

25,26,27,28

yang penting bukan more than 29 la
hahaha

scary la pulak!!

****

thinking of a boyfriend pulak
kalu dapat doctor kt HKL ritu, alhamdulillah syukur.
kalu dapat engineer siemens pn apa kurang yer
kalu dapat radiographer pn aku tak kisah
kalu dapat pharmacist pn bole aje

sape2 pn boleh je asalkan dapat terima aku seadanya
dah tak mahu kecewa  buat kali ke ......
tired, tired, tired


  


Wednesday, July 13, 2011

Lie To ME

OMG!!

crazy..crazy..crazy
watching korean drama

"LIE TO ME"



dilakonkan oleh heroin Yoon Eun Hye 
and 
versatile & hensome hero  Kang Ji Hwan

A romantic comedy about a woman in her mid 20s lying that she was forced into marriage and then thing that happen after that.  


latest episode : Gong A Jong telah dikecewakan. sampai hati ko beralih arah kembali kepangkuan x-tunang ko. sedey sgt2. camni la kaum lelaki.
habis madu sepah dibuang
kacang lupakan kulit

anyway

Gong A jong
be patient ok
saranghae 


 

Tuesday, July 12, 2011

FaRiSya at PuSRaWi

My anak buah masuk ward due to prolonged coughing
hahaa
funny! funny! funny!

pity of her
acik love Isya aufa  very much




org lain sakit org lain yg lebey....



thanks didi coz sudi datang visit isya
first visitor taw.....hehehe


Alhamdulillah
now, Isya sekarang dh fully recovered.
everybody so worry about her 
hehe

Never Forget


First time  listened this song at erafm. 
wow....
After  repeated many2 times 
right now, aku sudah jatuh cinta
hahahaha. 

Maher Zain - Never Forget ft. Mesut Kurtis Lyrics

Every night and every day
Every night and every day
Never forget to say
La ilaha illa Allah
(Nothing worthy of worship except Allah)

When youre walking down the street
And you see the clouds in the sky
Praise Him and always repeat
The name of The Most High
And say with every heartbeat
La ilaha illa Allah

Chorus

No matter where you are or what you do
Remember Allah is watching over you
Hes the Light of Heavens and Earth
Hes the first, and He is the last
Obey Him and always say
La ilaha illa Allah

Chorus

La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
Never forget to say
La ilaha illa Allah

Chorus

La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah